У Криму проходить «тренувальне голосування» за президента РФ

У Криму проходить «тренувальне голосування» за президента РФ

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму проходить "тренувальне голосування" за президента РФ, яке триватиме до 20:00 17 листопада. Вибори президента Росії заплановані на березень 2024 року.

Про це повідомив голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв, передає Укрінформ.

"На сьогодні в окупованому Криму заплановано початок тренувального голосування за президента РФ, яке триватиме до 20:00 17 листопада 2023 року", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у березні 2024 року будуть проводитися вибори президента РФ, голосування буде проводитися, зокрема, і через електронний додаток "Держпослуги".

Читайте також: На ТОТ Запоріжжя загарбники розпочали підготовку до «виборів президента РФ» - Федоров

"У зв’язку з цим з метою тестування системи на предмет максимального завантаження проводиться тренування з дистанційного електронного голосування (ДЕГ). На місто Сімферополь заплановано кількість учасників – 10 300 осіб, 18+", – пояснив Барієв.

За словами експерта, участь у цьому "тренуванні" здійснюється шляхом подання заяви. Потім потрібно пройти авторизацію на порталі Держпослуг, підтвердити свої персональні дані і діяти згідно з підказками на екрані.

Барієв підкреслив, що це розпорядження надійшло до бюджетних організацій окупованого Криму, а також до батьків у школах із "проханням" взяти участь у цьому заході під звітність.

"Напередодні голосування співробітникам бюджетних установ приходили повідомлення, що необхідно взяти максимальну участь із залученням до тестування членів сімей, батьків учнів. Необхідно відзвітувати за кількістю поданих заяв зі звернень класних керівників до батьків. Потрібно бути готовими, що проголосувати повинні всі без винятку", – заявив він.

Читайте також: Путін активізував публічну діяльність перед виборами - британська розвідка

Зазначається, що це робиться для того, щоб перевірити систему дистанційного електронного голосування, зібрати персональні дані для проведення масштабних ефективних фальсифікацій, заздалегідь підготувати населення тощо.

Раніше Укрінформ повідомляв, що президент РФ Володимир Путін останнім часом активізував свою публічну діяльність, щоб представити себе "патріотичним" кандидатом напередодні виборчої кампанії.

Фото: ctrcenter.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-