Кримському політв'язню Аметхану Умерову силовики РФ призначили дві експертизи - адвокат

Кримському політв'язню Аметхану Умерову силовики РФ призначили дві експертизи - адвокат

Укрінформ
Кримськотатраському політв’язню з "п'ятої Бахчисарайської групи" справи Хізб ут-Тахрир Аметхану Умерову, який на даний момент знаходиться на примусовій стаціонарній психіатричній експертизі в лікарні тимчасово окупованого Сімферополя, росіяни призначили проведення ще двох експертиз.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на адвоката Едема Семедляєва, передає Укрінформ.

"Перше - це фонографічна експертиза для визначення голосу, чи є голос Умерова на аудіозаписах, які були нібито записані. Цю експертизу доручено провести експертам експертної установи ФСБ... У нас немає довіри тим експертам установ, які входять до складу МВС, ФСБ, ми просили провести цю експертизу в іншій експертній установі. Відповідь на наше клопотання доки не відома нам", - сказав Семедляєв.

За словами адвоката, друга експертиза - визначення ДНК Умерова на тих книгах, які були вилучені під час обшуків. Цю експертизу також доручено провести в експертній установі МВС РФ, проте Семедляєв також просив, щоб експертизу провели в іншій експертній установі.

"Взагалі логіка слідства незрозуміла і логіка держави. Коли проходять суди з продовження запобіжного заходу, вони говорять, що неможливо його вивести, оскільки не можна переривати психіатричну стаціонарну експертизу. Але в той же час проводять слідчі дії з моїм підзахисним. Тому ще декілька днів знаходитиметься Умеров в психіатричній лікарні, після цього його повинні перевести назад у СІЗО", - заявив адвокат.

Як повідомлялося, 24 серпня 2023 року о четвертій годині ранку російські силовики увірвалися з обшуками до будинків кримських татар у Бахчисараї та Бахчисарайському районі Криму.

Читайте також: Кримського політв'язня Азіза Ахтемова етапують до Сибіру

Співробітники ФСБ затримали шістьох кримських татар - Ремзі Німетулаєва, Руслана Асанова, Сейдамета Мустафаєва, Аметхана Умерова, Ельдара Якубова та Абдулмеджита Сейтумерова. Всім затриманим пред'явили підозри про участь у діяльності організації Хізб ут-Тахрір, яка заборонена в Росії.

19 жовтня 2023 року Київський районний «суд» Сімферополя залишив шістьох активістів із Бахчисарая під вартою на чотири місяці.

Кримськотатраських політв’язнів з "п'ятої Бахчисарайської групи" справи Хізб ут-Тахрир Аметхана Умерова і Сейдамета Мустафаєва росіяни відправили на примусову психіатричну експертизу.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-