Політв'язню Олексію Кисельову окупанти під час тортур зламали руку

Політв'язню Олексію Кисельову окупанти під час тортур зламали руку

Укрінформ
Засудженому росіянами до 8,5 років позбавлення волі колишньому капітану ВМС України Олексію Кисельову окупанти під час тортур зламали руку і не надали медичної допомоги.

Про це повідомив "Суспільному Крим" його син Артем Кисельов, передає Укрінформ.

"Викраденого колишнього капітана першого рангу Військово-морських сил України, екскомандира корабля "Славутич" Олексія Кисельова, якого окупанти засудили до 8,5 років позбавлення волі, етапували до Володимирської області. До цього йому зламали руку, тримаючи у підвалі", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Криму до 75% свавільних обшуків відбуваються в будинках кримських татар - правозахисниця

За словами Артема, коли Кисельова тримали у підвалі, ще до етапування на територію РФ, то окупанти зламали чи виламали йому руку.

"Я так розумію, що нормального медичного огляду не надали, а продовжували тортури. Але зараз на етапуванні про продовження тортур мені не відомо", – зазначив він.

"Відомо не дуже багато. Тільки те що він поїхав на етап, був у Краснодарі, а зараз у "Владимирской области". Те, що російський "Червоний хрест" не може підтвердити, що він у полоні та засуджений, хоча він був представником "Червоного хреста" на момент викрадення", – додав Артем Кисельов.

Раніше Укрінформ повідомляв, що окупанти етапували Кисельова із СІЗО Сімферополя.

Читайте також: Засновникам радикальної проросійської організаціії в Криму оголосили підозру

Як повідомлялося, 22 липня 2022 року російські силовики затримали Кисельова в окупованому Генічеську, а після цього вивезли до Криму та помістили в СІЗО. Його звинуватили в участі в "батальйоні імені Номана Челебіджихана" – частина 2 статті 208 Кримінального кодексу Росії. Це формування в РФ вважається терористичною організацією. Російська прокуратура вимагала 10 років ув'язнення для нього. Також українця звинувачують, що він брав участь у морській блокаді Криму.

Засновник батальйону імені Номана Челебіджихана Ленур Іслямов заперечує, що Кисельов причетний до нього.

Кисельов розповідав про тортури у Генічеську. Його били й катували протягом 5 днів, вимагаючи, щоб він зізнався на камеру, ніби є керівником партизанського руху. 27 жовтня 2022 року колишній капітан ВМС оголосив голодування через відсутність медогляду протягом двох місяців, попри запити затриманого на обстеження лікарем.

Читайте також: У Криму зростають антиросійські настрої - Центр нацспротиву

17 лютого 2023 року окупаційний суд у Джанкої засудив Кисельова до 8,5 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 22 серпня окупаційний Апеляційний суд в Криму залишив в силі вирок. Захист планує оскаржити рішення в касаційній інстанції.

Фото: krymsos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-