У Криму росіяни відкрили ще один «військово-патріотичний центр» для дітей - Лубінець

У Криму росіяни відкрили ще один «військово-патріотичний центр» для дітей - Лубінець

Укрінформ
На території тимчасово окупованого Криму росіяни відкрили ще один навчально-методичний центр військово-патріотичного виховання українських дітей і назвали його "Авангард".

Про це заявив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, інформує у Фейсбуці пресслужба Офісу Омбудсмана, передає Укрінформ.

"За словами Уповноваженого, ще один навчально-методичний центр військово-патріотичного виховання українських дітей з’явився на Кримському півострові. Окупанти відкрили його в Євпаторії, на базі дитячого оздоровчого табору "Гагарін". Назвали "Авангард", - зазначається у повідомленні.

Фото: Офіс Омбудсмана України

Лубінець заявив, що, за даними окупаційної адміністрації, у першу зміну цей центр прийняв 100 учнів 9-11-х класів, і що до 6 жовтня підлітки вчаться основам військової служби.

Омбудсман закцентував увагу на тому, що поширенням пропаганди, пов’язаної з війною, росіяни намагаються стерти в дітях українську ідентичність, розірвати їхній зв’язок із рідною країною.

"Політику мілітаризації українських хлопців і дівчат на Кримському півострові Росія проводить від початку його окупації. Після повномасштабного вторгнення процес перевиховання молоді лише посилився", - поінформував він.

Читайте також: У Маріуполі загарбники затримали трьох школярів за «створення негативного образу Росії»

За словами Лубінця, мілітаризація росіянами освіти та насаджування своєї ідеології дітям на тимчасово окупованих територіях України є воєнним злочином, згідно з міжнародним гуманітарним правом. На його переконання, РФ має відповісти за всі злочини проти українських дітей.

Як повідомлялося, 10 липня Представництво Президента України в АР Крим та м. Севастополі поінформувало, що у тимчасово окупованому Криму дітей долучили до наметових військових зборів, де вони проходили військову і тактико-вогневу підготовку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-