Ташева в ефірі телеканалу Нігерії розповіла про погіршення ситуації в Криму

Ташева в ефірі телеканалу Нігерії розповіла про погіршення ситуації в Криму

Укрінформ
Постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева в ефірі телеканалу Нігерії поінформувала про погіршення ситуації в тимчасово окупованому Криму після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомило Представництво Президента в АРК, передає Укрінформ. 

Зазначається, що Ташева дала інтерв’ю в прямому ефірі нігерійського телеканалу Channels Television. Це незалежний 24-годинний новинний та інформаційний телеканал, що базується в Лагосі, Нігерія.

Ташева виступила під час програми Russian invasion, яку транслюють на телеканалі більше року.

“Після 22 лютого ситуація в окупованому Криму значно погіршилась. РФ постійно запроваджує нові репресивні закони, спрямовані на придушення інакомислення, насамперед так звані норми про “дискредитацію російської армії” та “поширення фейкових новин”. Окупаційні адміністрації переслідують наших людей за кожну дію, яка може бути розцінена як підтримка материкової частини України, включаючи синьо-жовті нігті, традиційні українські вишиванки та офіційні українські державні символи, а також українські традиційні пісні. Лише за останньою інформацією кількість політичних в’язнів становить 180 осіб, з яких 117 – кримські татари”, – зазначила вона.

Читайте також: У в’язницях РФ утримують 175 політв’язнів, з яких 117 - представники кримськотатарського народу

Окремою темою ефіру стала Формула миру Президента України Володимира Зеленського, де один із пунктів – це відновлення територіальної цілісності України включно із Кримом.

“Тут не може бути жодних компромісів, включно з Кримським півостровом”, – наголосила Ташева.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський поінформував, що деокупація українського Криму від російських загарбників є безальтернативною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-