Кримську журналістку Ірину Данилович етапували у Краснодар

Кримську журналістку Ірину Данилович етапували у Краснодар

Укрінформ
Кримську громадянську журналістку Ірину Данилович, яку ув'язнили за сфабрикованою справою, етапували із Сімферополя до російського Краснодара.

Про це із посиланням на батька бранки повідомляють активісти ГО "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Федеральна служба виконання покарань Росії етапувала до Краснодару кримську медсестру та цивільну журналістку Ірину Данилович, засуджену на 7 років ув'язнення у справі про саморобний вибуховий пристрій. До рішення суду апеляційної інстанції, який скоротив термін лише на один місяць, дівчина перебувала у Криму, у першому СІЗО міста Сімферополя", - йдеться у повідомленні.

При цьому рідні Данилович зазначили, що їм наразі невідомо, де саме в Краснодарі перебуватиме Ірина. Вони очікують на дзвінки чи листи від неї.

Станом на зараз Ірина Данилович уже провела в ув'язненні один рік та два місяці.

Як повідомляв Укрінформ, 28 грудня 2022 року Данилович у Криму засудили до 7 років колонії загального режиму та штрафу у сумі 50 тис. рублів за нібито носіння вибухового пристрою. Верховний "суд" Республіки Крим у відповідь на апеляційну скаргу зменшив термін перебування в колонії на один місяць - 6 років і 11 місяців замість семи років.

Читайте також: Кримські політв’язні Єсипенко та Данилович стали членами НСЖУ

Жінка неодноразово заявляла про тиск з боку співробітників ФСБ РФ, тортури та залякування.

За час перебування в СІЗО Данилович жодного разу не отримала кваліфікованого лікування. Внаслідок цього у неї загострилася хвороба вух, через що вона може повністю втратити слух. Жінка також страждає на постійний головний біль та порушення координації рухів.

Фото: Ірина Данилович, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-