Кримські політв’язні Єсипенко та Данилович стали членами НСЖУ

Кримські політв’язні Єсипенко та Данилович стали членами НСЖУ

Укрінформ
Незаконно засуджених у тимчасово окупованому Криму Владислава Єсипенка та Ірину Данилович прийняли до Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Про це повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Фрілансерів проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» Владислава Єсипенка та Ірину Данилович прийняла до своїх лав Київська регіональна організація Національної спілки журналістів України за ініціативи керівництва НСЖУ та за сприяння громадської організації ZMINA. Центр прав людини», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спілка підтримує людей, які, ризикуючи власною свободою, обстоюють свободу слова в тимчасово окупованому Криму та реалізують право кримчан усе знати.

«Незважаючи на тимчасове позбавлення волі наших колег, ми віримо, що вони незабаром вийдуть на волю, що вони не зрадять своїх ідеалів, і тому їхнє членство в нашій Спілці підтримає їх морально та зміцнить їхній дух. Крім того, вступивши до лав нашої Спілки, вони також перебуватимуть під захистом Міжнародної федерації журналістів, і це допоможе їм і нам зміцнити основи свободи слова в Криму та повніше реалізувати цю невід'ємну умову демократії», - написав Томіленко.

Читайте також: «Суд» у Криму скоротив на місяць термін покарання політув'язненій Данилович

Як повідомляв Укрінформ, російські силовики затримали Єсипенка у березні 2021 року, заявивши, що знайшли у його машині ручну гранату та запал до неї. У лютому 2022 року так званий Сімферопольський районний суд незаконно засудив Єсипенка до шести років позбавлення волі у колонії загального режиму і штрафу в 110 тис. російських рублів. Згодом «суд» зменшив термін ув'язнення Єсипенку з шести до пʼяти років.

Громадянську журналістку Ірину Данилович затримали 29 квітня 2022 року по дорозі з Коктебеля у Феодосію, коли вона їхала з роботи. У грудні 2022 року в Криму її «засудили» до 7 років колонії загального режиму та штрафу у сумі 50 тис. рублів за нібито носіння вибухового пристрою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-