Депутати можуть ухвалити пакет законопроєктів щодо Криму в липні-серпні – Мезенцева

Депутати можуть ухвалити пакет законопроєктів щодо Криму в липні-серпні – Мезенцева

Укрінформ
Верховна Рада може ухвалити законопроєкти щодо реформи децентралізації та розблокування можливості створювати військові адміністрації в АР Крим у липні-серпні цього року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила народний депутат Марія Мезенцева під преспідходу в межах Міжнародного форуму Експертної мережі Кримської платформи «Бачення майбутнього: експертний погляд».

«Після наради наступного тижня зі спікером парламенту ми вийдемо на рішення голосування по новому пакету «кримських законів» або на кінець липня, або на середину чи кінець серпня», – сказала вона.

Постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева зазначила, що законопроєкти, які «найближчим часом внесуть до Верховної Ради», стосуватимуться реформи децентралізації й розблокування можливості створювати військові адміністрації на території Криму. Також депутати мають погодити формування об'єднаних територіальних громад на території півострова й створення військової адміністрації республіканського рівня.

Читайте також: Реінтегрувати Крим буде складно, якщо почати лише після деокупації - прокурор

За її словами, інший блок складатимуть питання життя людей. Зокрема, йдеться про документування фактів народження і смерті українців, які проживають у Криму.

Як повідомляв Укрінформ, постійна представниця Президента України в АРК зазначала, що у Криму після деокупації доцільно створити 10 районних військових адміністрацій відповідно до нового поділу.

Читайте також: Марія Мезенцева, голова української делегації в ПАРЄ

У Києві проходить Міжнародний форум Експертної мережі Кримської платформи «Бачення майбутнього: експертний погляд». Спікерами та учасниками форуму є провідні експерти з понад 20 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-