Україна поверне безпеку і справедливість усім людям у Криму - Зеленський

Україна поверне безпеку і справедливість усім людям у Криму - Зеленський

Укрінформ
Володимир Зеленський на переговорах з турецьким колегою Реджепом Тайїпом Ердоганом обговорив ситуацію в Криму та запевнив, що Україна поверне собі законний контроль над півостровом.

Про це Зеленський сказав під час спільної з турецьким лідером пресконференції у Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Окремо обговорили ситуацію в нашому Криму, який Росія досі незаконно контролює та використовує як плацдарм загроз і небезпек. У будь-якому випадку ми відновимо наш законний контроль над Кримом і повернемо безпеку на півострів і справедливість усім людям в Криму, зокрема кримськотатарському народу, який зараз, на жаль, знову зазнає жорстоких репресій і тиску з боку Росії», - заявив Зеленський.

Також глави держав порушили питання безпеки в Чорноморському регіоні.

Читайте також: Російські війська в Криму активно готуються до оборони — Генштаб

«Маємо однакове бачення того, що ніхто не має права нав’язувати наших державам і народам будь-що в Чорноморському регіоні, що не відповідає інтересам наших держав і народів. Чорне море має бути простором безпеки, співпраці, а не війни та будь-яких криз чи так званих заморожених конфліктів, які можуть у будь-який момент знов розпалитися та ударити по життю і по людях», - зазначив Президент України.

Як повідомлялося, у п’ятницю ввечері Володимир Зеленський прибув з візитом до Туреччини. До того він відвідав Болгарію, Чехію та Словаччину.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-