«Суд» у Криму відклав розгляд апеляції громадянської журналістки Данилович

«Суд» у Криму відклав розгляд апеляції громадянської журналістки Данилович

Укрінформ
Окупаційний «Верховний суд» Криму відклав розгляд апеляції на «вирок» громадянській журналістці Ірини Данилович через погану якість відеозв'язку, яким жінка брала участь у засіданні.

Про це повідомив правозахисний проект «Кримський процес», передає Укрінформ.

Зазначається, що у «Верховному суді» Криму розпочався розгляд апеляційної скарги на незаконний вирок громадянській журналістці Ірині Данилович.

«Саму Ірину Данилович на засідання не доставили, вона брала участь по відеоконференцзв'язку. Через те, що вона нічого не чула, «суд» ухвалив рішення відкласти засідання та забезпечити її доставку на наступну дату засідання», - йдеться в дописі.

Також зазначається, що «суд» відмовив у клопотанні про зміну запобіжного заходу на домашній арешт, обґрунтованому станом здоров'я Данилович.

Читайте також: У незаконно засудженої Росією Ірини Данилович загострилася хвороба вух - омбудсмен

Як повідомлялося, Європейський суд із прав людини прийняв до розгляду звернення щодо незаконного затримання громадянської журналістки Ірини Данилович в тимчасово окупованому Криму.

28 грудня 2022 року громадянську журналістку Ірину Данилович у Криму засудили до 7 років колонії загального режиму та штрафу у сумі 50 тис. рублів за нібито носіння вибухового пристрою.

Жінка неодноразово заявляла про тиск з боку співробітників ФСБ РФ, тортури та залякування.

Фото: crimean-process.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-