За державну зраду судитимуть ще двох депутатів із Криму

За державну зраду судитимуть ще двох депутатів із Криму

Укрінформ
За державну зраду судитимуть ще двох депутатів із тимчасово окупованого Криму

Про це повідомляє в Телеграмі прокуратура АР Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

“Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти стосовно ще двох кримських депутатів, які допомагали рф окуповувати український півострів”, - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури встановлено, що у 2014 році обвинувачені, разом з іншими депутатами Севастопольської міської ради, проголосували за підтримку ряду незаконних рішень уже нечинної на той час Верховної Ради АР Крим.

Зокрема вони підтримали рішення ВР АР Крим про незалежність Криму та створення так званої «Республіки Крим». Також підтримали звернення до рф з пропозицією прийняти м. Севастополь до складу рф у статусі міста федерального значення. Крім цього, проголосували за перейменування Севастопольської міськради у «Законодавчі збори Севастополя». Надалі обвинувачені продовжили працювати в цьому окупаційному органі, чим надавали допомогу рф у проведенні підривної діяльності проти України.

Читайте також: Колишньому начальнику керченської колонії загрожує до 15 років за держзраду

Дії кримських «чиновників» кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у березні прокуратура повідомила про підозри у державній зраді п'ятьом колишнім керівникам органів внутрішніх справ Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-