Колишньому начальнику керченської колонії загрожує до 15 років за держзраду

Колишньому начальнику керченської колонії загрожує до 15 років за держзраду

Укрінформ
Колишньому начальнику керченської виправної колонії № 126 Державної пенітенціарної служби України, який перейшов на бік ворога, загрожує до 15 років позбавлення волі за ч. 1 ст. 111 КК України.

Про це повідомила у Телеграмі прокуратура АРК та м. Севастополь, передає Укрінформ.

“Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт щодо окупаційного начальника «виправної колонії федеральної служби виконання покарань по республіці Крим та м. Севастополю». Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році український офіцер зрадив державу та перейшов на службу до окупантів”, - йдеться в дописі.

Уточнюється, що до окупації півострова він обіймав посаду начальника керченської виправної колонії № 126 Державної пенітенціарної служби України та перебував у спецзванні підполковника внутрішньої служби.

Після окупації обвинувачений незаконно обійняв посаду «заступника начальника виправної колонії-1 по республіці Крим та м. Севастополю».

Пізніше став «начальником виправної колонії-2» та отримав спецзвання «полковника внутрішньої служби рф».

Читайте також: В Україні вперше винесли вирок «військовому комісару», який вербував кримчан до армії рф

У прокуратурі підкреслили, що «обвинувачений, перейшовши на бік ворога в умовах збройного конфлікту, своїми діями та рішеннями сприяв становленню окупаційної влади рф на півострові.

Дії колишнього офіцера кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, ДБР передало до суду справу стосовно колишнього командира групи інженерного забезпечення з Криму, який у 2014 році перейшов на бік ворога та брав участь в обстрілі Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-