У росії кримчанину Абдулвапову дали понад 10 років тюрми

У росії кримчанину Абдулвапову дали понад 10 років тюрми

Укрінформ
Суд у м. Ростов-на-Дону (росія) засудив фігуранта «справи кримських мусульман» Аметхана Абдулвапова до 10 років та 6 місяців позбавлення волі.

Про це повідомило у Фейсбуці громадське об’єднання “Кримська солідарність”, передає Укрінформ.

“Судова колегія Південного окружного військового суду в складі суддів Романа Пліско, Олексія Саннікова і головуючого Ігоря Костіна винесла рішення засудити Аметхана Абдулвапова до 10 років і 6 місяців позбавлення волі. Перші 3 роки кримський татарин повинен буде провести у в’язниці”, - йдеться в дописі.

Окрім того, прокурор попросив для Абдулвапова обмеження на рік після звільнення: не змінювати місце проживання та роботу без попередження федеральної служби виконання покарань, не залишати житло з 23:00 до 6:00 та ін.

У своєму “останньому слові” Абдулвапов заявив, що не має жодного стосунку до тероризму. “Відпустіть мене із зали суду до моєї сім’ї, моїх дітей”, - сказав він.

Читайте також: У Криму силовики рф провели обшук у делегата Курултаю Юнусова

Як повідомлялося, у лютому 2022 року під час обшуків у Криму російські силовики затримали Ансара Османа, Марлена Мустафаєва, Ернеста Сейтосмана і Аметхана Абдулвапова. Їх звинуватили в участі в ісламській політичній партії «Хізб ут-Тахрір», яка визнана в росії терористичною, проте діє без обмежень у більшості країн.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-