Україна готова провести демілітаризацію Криму — Шмигаль

Україна готова провести демілітаризацію Криму — Шмигаль

Укрінформ
Україна готова провести демілітаризацію Криму, бо з нього загарбники здійснюють обстріли, що робить військову інфраструктуру півострова легітимними цілями.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час другого саміту Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні Крим - це ще й один із центрів, звідки здійснюються обстріли українських міст та вбивства українців. Такі дії окупантів перетворили військову інфраструктуру росії в Криму на легітимну військову ціль. Тому Україна готова провести демілітаризацію Криму і усунення цих загроз як для нашої держави, так і всієї Європи. Водночас ми вітали б добровільний вивід росією своїх військ і військової техніки з території Криму та інших тимчасово окупованих територій України», - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що в Україні не сумніваються, що не за горами той день, коли російські загарбники підуть з українського півострова, «наразі в них є вибір, в якому форматі це зробити».

Шмигаль наголосив, що після деокупації Криму буде відбудова і розвиток півострова.

Читайте також: Орієнтовні втрати України від тимчасової окупації Криму становлять $118 мільярдів - Шмигаль

Як повідомлялося, у Києві проходить другий саміт Міжнародної Кримської платформи за участі 60 країн і міжнародних організацій. З міркувань безпеки він проводиться в онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-