Активісти проситимуть владу застосувати санкції до російських виконавців, які їздили до Криму

Активісти проситимуть владу застосувати санкції до російських виконавців, які їздили до Криму

Укрінформ
Кримськотатарський Ресурсний Центр закликає владу застосувати механізм санкцій щодо виконавців, які відвідували окупований Крим.

 Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на сайті КРЦ.

"Кримськотатарський Ресурсний Центр підготував листи на ім'я Президента України, Голови Служби безпеки України, Голови Верховної Ради України, Голови Національного банку України із закликом застосувати санкції до більш ніж двох сотень громадян Російської Федерації, а також деяких інших держав, які проводили концертну чи іншу публічну діяльність на території тимчасово окупованих Автономної республіки Крим та міста Севастополя, або відвідували півострів у приватних справах із порушенням законодавства України", - йдеться у повідомленні.

У переліку артистів, щодо яких КРЦ просить запровадити санкції, зокрема - Баста (Василь Вакуленко), Ірина Круг (Ірина Воробйова), а також Михайло Шуфутинський, який кілька разів відвідував окупований Крим, що підтверджується на офіційній Фейсбук-сторінці організаторів концертів російських та європейських виконавців у тимчасово окупованому Криму.

У заяві наголошується, що концерт Басти може відбутися вже сьогодні, 19 грудня, у столичному нічному клубі "Стерео Плаза". А концерт Шуфутинського заплановано на 8 березня 2022 р. у київському Палаці спорту.

Восени Кримськотатарський Ресурсний Центр вже звертався до голови СБУ Івана Баканова з проханням перевірити інформацію про відвідання російськими співаками Йолки, Басти та Ірини Круг Криму та заборонити їм в'їзд в Україну. Проте у відомстві не знайшли підстав для заборони відвідування підконтрольних територій нашої держави.

Як повідомляв Укрінформ, в аеропорту "Бориспіль" прикордонники не пропустили до України російську акторку, яка порушувала порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму. За повідомленням ЗМІ, йдеться про Любову Резіну, дівоче прізвище – Баханкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-