Денісова анонсувала чергові судилища над кримськими татарами в РФ

Денісова анонсувала чергові судилища над кримськими татарами в РФ

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє, що у четвер, 22 липня, відбудуться чергові судилища над незаконно утримуваними Російською Федерацією громадянами України.

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила у Телеграмі.

«У Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбудеться два судових засідання: у «сімферопольській справі Акіма Бекірова, Сейтвелі Сейтабдієва, Рустема Сейтхалілова, Руслана Сулейманова, Асана Янікова» та у «білогорській справі Хізб ут-Тахрір», під час якого очікується розгляд справи Азамата Еюпова», - заявила омбудсмен.

Також підконтрольний РФ так званий Верховний суд Криму розгляне апеляційну скаргу сторони захисту у «справі Айдера Кадирова». Окупаційна влада звинуватила громадського журналіста у нібито «недонесенні про злочин» (ст. 205.6 КК РФ).

Крім того, у Судакському міському «суді» в тимчасово окупованому Криму відбудеться розгляд по суті у «справі Ільвера Аметова» - очільника Судакського регіонального Меджлісу кримськотатарського народу. Країна-окупант звинувачує його у «незаконному придбанні та зберіганні зброї» (частина 1 ст. 222 Кримінального кодексу РФ).

Читайте також: За політичними мотивами Росія переслідує 93 кримських татар – Денісова

Денісова закликала генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, міжнародні правозахисні організації відвідати судове засідання задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України.

«Продовжуємо разом боротися за звільнення всіх наших співгромадян», - заявила омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня у тимчасово окупованому Росією Криму розпочався розгляд справи Ільвера Аметова - голови Судакського регіонального Меджлісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-