У Криму суд окупантів розглядатиме справу голови Судакського меджлісу

У Криму суд окупантів розглядатиме справу голови Судакського меджлісу

Укрінформ
У тимчасово окупованому Росією Криму сьогодні розпочнеться розгляд справи Ільвера Аметова - голови Судакського регіонального меджлісу.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Фейсбуці.

“Сьогодні так званий «Судакський міський суд» в тимчасово окупованому Криму розпочне розгляд справи Ільвера Аметова - голови Судакського регіонального меджлісу”, - написала Денісова.

Вона зазначила, що через зберігання Ільвером вдома старовинних артефактів кримськотатарського народу та антикварного озброєння, окупаційна влада звинувачує його за частиною першою ст. 222 Кримінального кодексу РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї й боєприпасів).

Уповноважена ВР додала, що також військовий апеляційний суд міста Власіха Московської області розглядатиме апеляційну скаргу захисників наших громадян у «Сімферопольській справі Акіма Бекирова, Сейтвелі Сейтабдієва, Рустема Сейтхалілова, Руслана Сулейманова, Асана Янікова» на продовження арешту.

Читайте також: У Раді готують законопроєкт про політв'язнів у рамках Кримської платформи — депутат

Денісова закликала міжнародні моніторингові місії, зокрема Моніторингову місію ООН з прав людини в Україні та Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ посилювати тиск на РФ задля забезпечення прав наших громадян на захист і справедливий суд, гарантовані статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, права на судочинство рідною мовою та доступу до усіх матеріалів провадження.

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня 2019 року силовики прийшли до будинку голови Судакського регіонального меджлісу Аметова з обшуком, в ході якого з його домашнього музею було вилучено старовинні експонати, що мають культурну та історичну цінність.

Проти кримськотатарського активіста висунуто обвинувачення за частиною першою ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, його основних частин, боєприпасів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-