Суд окупантів поновив слухання у «справі Джемілєва» і дослідив нові «відеодокази»

Суд окупантів поновив слухання у «справі Джемілєва» і дослідив нові «відеодокази»

Укрінформ
В окупованому Криму відбулося чергове засідання у «справі Джемілєва», під час якого обвинувачення, як і раніше, не надало жодного доказу перетину обвинуваченим адмінмежі з окупованим півостровом.

Про це повідомляє у Фейсбуці адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

«Майже через місяць перерви в судовому розгляді у кримінальній справі проти Мустафи Джемілєва, у міському суді м. Армянськ поновився процес. Сьогодні відбулося 25-е судове засідання. На цій стадії процесу обвинувачення продовжило надавати докази», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Суд» окупантів у «справі Джемілєва» дослідив без нього 100 відеофайлів

Як уточнив Полозов, так званий суд досліджував «докази», які містяться у 4-му томі кримінальної справи, зокрема, були розглянуті аудіо- та відеофайли чотирьох компакт-дисків, що містять матеріал про події 3 травня 2014 по епізоду обвинувачення, який стосується нібито незаконного перетину Джемілєвим «держкордону».

За словами адвоката, на наданих обвинуваченням відеофайлах Джемілєв ніяких протиправних дій не чинить. На відео чітко видно, що на КПВВ «вікна будок закриті, ніяка прикордонна чи митна активність там не відбувається» і до Мустафи Джемілєва теж ніхто зі співробітників прикордонної служби з проханням показати документи або дати будь-які вказівки не звертався.

Читайте також: Росія продовжила Джемілєву заборону на в'їзд у Крим до 2034 року

Ще одне відео за участі Джемілєва міститься у файлі, в якому репортер телеканалу ATR ставить лідеру кримськотатарського народу запитання щодо того, пропустять його чи ні, та що він збирається робити далі. За характером відповідей Джемілєва стає очевидно, що кордон на ту мить він не перетинав.

При цьому, зауважив адвокат, на кадрах відеозаписів ідентифікований ряд посадових осіб, які з невідомих причин слідством допитані не були, хоча були очевидцями подій.

«Так вдалося упізнати Рефата Чубарова - голову Меджлісу кримськотатарського народу, Ахтема Чийгоза - заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, Ленура Іслямова - віцепрем'єра Криму на той час, Михайла Шеремета - голови Радміну Криму на той час», - зазначає Полозов.

Читайте також: Посол Чехії вручив Джемілєву медаль «За заслуги в дипломатії»

Адвокат висловив подив у зв'язку з тим, що «як свідки були допитані натовп прикордонників, яких навіть на відеозаписах не видно, а реальні очевидці подій так і не були допитані».

За результатами засідання Полозов констатував, що «на цей час жоден з досліджених речових доказів не підтверджує вину Мустафи Джемілєва у незаконному перетині держкордону».

Як повідомлялося, лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву в окупованому Криму висунуто обвинувачення в «перетині держкордону Росії іноземним громадянином, в'їзд якому до Росії не дозволений, вчиненому групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 322 КК України); недбалому зберіганні вогнепальної зброї, що створило умови для її використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК України); незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК Росії)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-