«Суд» окупантів у «справі Джемілєва» дослідив без нього 100 відеофайлів

«Суд» окупантів у «справі Джемілєва» дослідив без нього 100 відеофайлів

Укрінформ
В Армянському міському «суді» у четвер під час засідання у «справі Джемілєва» як доказ сторони обвинувачення було досліджено не менш як 100 відеофайлів, з яких обвинувачений був зафіксований лише на одному відеозапису.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

«Зображення Мустафи Джемілєва було присутнє лише на одному відеозапису, де він стоїть в оточенні людей, а потім йде у протилежному напрямку від людей зі щитами. Жодних протиправних дій на відео він не робить», - повідомив Полозов.

На його думку, більша частина досліджених відеофайлів виявилася малоінформативною, з повною відсутністю доказової цінності.

Водночас зазначив адвокат, на деяких із досліджених відео помітно, що на місцевості «немає жодних знаків, що вказують на наявність державного кордону Російської Федерації, а також є покажчики «Херсонська область» і «Пост ДАІ».

Крім цього, захист звернув увагу суду, що на кількох відео помітна відсутність шлагбаумів, які за свідченнями свідків обвинувачення, були на проїжджій частині та позначали в'їзд на пункт пропуску.

Також, зазначив Полозов, на деяких вивчених відео засвідчено, що люди, які зібралися на цій місцевості, вели себе мирно, по дорозі в бік передбачуваного пункту пропуску рухалися безперешкодно, співробітники прикордонної служби їх не зупиняли і ніяких дій не вживали.

Адвокат також зауважив суду, що представлена ​​так званим Республіканським комітетом із земельних питань Криму як доказ сторони обвинувачення карта з нанесеним кордоном між Кримом і Херсонською областю з випискою координат поворотних точок, не є допустимим доказом.

Читайте також: РФ поступово перетворюється на велику Північну Корею - Джемілєв

«Уповноваженим органом у цій сфері є Федеральна служба державної реєстрації, кадастру і картографії. Раніше захист заявляв клопотання про визнання цього доказу неприпустимим. Суд відмовив у його задоволенні, посилаючись на те, що доказ судом не досліджений і давати оцінку його допустимості передчасно», - додав Полозов.

Тепер для подачі такого клопотання перешкод немає, вважає він.

Як повідомлялося, лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву в окупованому Криму висунуто обвинувачення в «перетині держкордону Росії іноземним громадянином, в'їзд якому в Росію не дозволений, скоєному групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 322 КК Росії); недбалому зберіганні вогнепальної зброї, що створило умови для її використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК Росії); незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК Росії)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-