Куди скаржитися українцям, у яких забиратимуть землю в окупованому Криму

Куди скаржитися українцям, у яких забиратимуть землю в окупованому Криму

Укрінформ
У Офісі Омбудсмена радять громадянам звертатися щодо вилучення земділянок у Криму в осіб, які ними володіють на основі українського громадянства, до прокуратури АРК.

Про це йдеться у повідомленні Телеграм-каналу Офісу Омбудсмена, передає Укрінформ.

“Для захисту своїх прав ви можете звернутися до прокуратури АРК з повідомленням про факт вилучення земельної ділянки, на підставі якого зареєструють кримінальне провадження за фактом вчинення кримінального правопорушення на території тимчасово окупованого Криму”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МЗС відреагувало на указ Путіна про позбавлення українців права власності на землю в Криму

До повідомлення про факт вилучення земділянки необхідно буде додати документи, які підтверджують право власності відповідно до законодавства України та підтверджують процедуру вилучення земельної ділянки окупаційною владою.

У Денісової наголосили, що такі дії окупанта грубо порушують норми міжнародного права, зокрема Конвенцію про закони і звичаї війни на суші та Загальну декларацію про права людини.

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня 2021 року на більшій частині Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, тимчасово окупованих Росією, набув чинності російський указ про заборону іноземним громадянам володіти землею, який більшою мірою торкнувся громадян України, що відмовилися від отримання паспортів РФ.

Читайте також: У Криму з 49 парафій ПЦУ залишилося п'ять — Моніторингова місія ООН

Указ президента РФ В. Путіна було підписано 20 березня 2020 року. Відповідно до нього більшість районів Криму були включені до «переліку прикордонних територій, де іноземці не можуть володіти землею».

Обмеження накладаються на володіння землею в 19 муніципальних утвореннях Криму (всього їх 25). Серед них - Євпаторія, Керч, Ялта, Судак. Заборона на володіння іноземцями землі також поширюється на 12 муніципалітетів Севастополя. Під заборону не потрапило володіння землею у Сімферополі, Джанкої, Красноперекопську, Білогірському, Красногвардійському та Первомайському районах.

Зі свого боку Кримська правозахисна група поінформувала, що вилучення у громадян України приватної власності, якою вони володіють на території окупованого Криму, є порушенням Міжнародного гуманітарного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-