МЗС висловило протест через вояж Путіна до окупованого Криму

МЗС висловило протест через вояж Путіна до окупованого Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку із черговим неузгодженим з Україною візитом президента Російської Федерації Володимира Путіна до тимчасово окупованих РФ Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із черговим неузгодженим з Україною візитом президента Російської Федерації В. Путіна до тимчасово окупованих РФ Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, який розпочався 27 серпня 2020 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Україна продовжує розглядати цей візит, як і усі попередні поїздки російських посадовців до тимчасово окупованих АР Крим та м. Севастополь, як грубе порушення російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічне і демонстративне нехтування російською стороною загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права, у тому числі Статутом ООН, резолюціями Генеральної Асамблеї ООН, зобов’язаннями РФ за двосторонніми та багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна та Російська Федерація.

"Будівництво дороги, як і будь-які інші дії окупаційної влади, жодним чином не можуть змінити конституційно закріплений статус Автономної Республіки Крим та міста Севастополь як невід’ємної частини території України в її міжнародно визнаних кордонах", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна надіслала Росії ноту протесту через "гумконвой" для ОРДЛО

Україна послідовно працюватиме над розширенням національних та міжнародних санкцій щодо фізичних та юридичних осіб, причетних до протиправної діяльності на тимчасово окупованих РФ територіях АР Крим та м. Севастополь.

У зв’язку з візитом президента Російської Федерації до АР Крим і м. Севастополь російському зовнішньополітичному відомству передано ноту протесту.

Як повідомлялося, 27 серпня Путін прибув в окупований Крим і "відкрив" трасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-