МЗС висловило протест через вояж Путіна в Крим і передало Росії ноту

МЗС висловило протест через вояж Путіна в Крим і передало Росії ноту

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із черговим неузгодженим з Україною візитом президента Росії Володимира Путіна до незаконно анексованого Криму та розцінює цю поїздку як грубе порушення суверенітету України.

Про це ідеться в заяві, опублікованій на сайті МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із черговим неузгодженим з Україною візитом президента Російської Федерації В.Путіна до тимчасово окупованої Російською Федерацією території України – Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, який розпочався 18 березня 2020 року", - ідеться в заяві.

Зазначається, що Україна вважає цей візит, як і усі попередні неузгоджені з українською стороною поїздки російських посадовців до тимчасово окупованих Криму та Севастополя, грубим порушенням Росією державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права, у тому числі Статутом ООН, резолюціями Генеральної Асамблеї ООН, зобов’язаннями РФ за двосторонніми та багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна та Російська Федерація.

"Крим і Севастополь є і надалі залишатимуться невід’ємною частиною суверенної території України. Жодні поїздки російських посадовців на окупований півострів, як і незаконне будівництво так званого Кримського мосту, не є ознаками зміни статусу цих українських адміністративних одиниць, закріпленого у Конституції України та визнаного міжнародним співтовариством", - наголосили в МЗС.

Читайте також: Росія застосовує у Криму ті ж важелі тиску, як у Чечні та Дагестані — Чубаров

У зв’язку з нинішнім візитом Путіна до Криму і Севастополя російському зовнішньополітичному відомству українським МЗС передано ноту протесту.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін 18 березня незаконно відвідав окупований Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-