ЄС очікує від Росії термінового звільнення українських моряків

ЄС очікує від Росії термінового звільнення українських моряків

Керченська криза
Укрінформ
Європейський Союз очікує, що Росія терміново виконає рішення Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня і звільнить українських військовополонених моряків.

Про це у Twitter повідомила прес-служба постійного представництва ЄС при ОБСЄ.

"ЄС очікує, що Росія вчасно виконає наказ Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня з приводу інциденту, що стався поблизу Керченської протоки 25 листопада 2018 року, і звільнить затриманих українських військовослужбовців і судна безумовно і без затримок", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, суд ООН з морського права 25 травня виніс рішення щодо тимчасових заходів у позові України проти РФ, яким зобов'язав Росію негайно відпустити і дати можливість повернутися до України 24 захопленим поблизу Керченської протоки морякам і 3 кораблям.

Читайте також: Зеркаль вважає, що Росія скоро поверне українських моряків

Росія заявила, що не визнає правомочності цього вироку, і позиція Кремля щодо звільнення українських моряків не змінилася.

Посол України у ФРН Андрій Мельник заявив, що в разі невиконання Росією рішення Трибуналу українська сторона готова буде ініціювати "гамбурзькі санкції".

Фото: Владислав Дубчак / Hromadske

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-