ВР хоче збільшити присутність міжнародних спостерігачів у Азовському морі

ВР хоче збільшити присутність міжнародних спостерігачів у Азовському морі

Укрінформ
Верховна Рада України докладає всіх зусиль, щоб збільшити присутність міжнародних спостерігачів і делегацій, зокрема Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в Азовському морі.

Про це заявила голова комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко під час його засідання в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо донести ще раз позицію Верховної Ради України про те, що хотіли би бачити від Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ визнання того, що саме Азовське море стало одним із предметів і регіонів, де СММ здійснюватиме свій моніторинг і збільшить свою присутність. Тому що ми це розглядаємо як один із елементів, зокрема, деескалації. Комітет докладає зусиль, щоб збільшити присутність міжнародних спостерігачів, делегацій, щоб посилати чіткий меседж Російській Федерації, розуміючи, що цей акт агресії, який був вчинений 25 листопада, не останній, і треба бути готовим до подальших кроків", - зазначила Гопко.

Раніше Прем'єр-міністр Володимир Гройсман  запропонував механізм, який вважає ефективним з точки зору досягнення результату, зокрема, російський флот так само блокувати в усіх портах світу до тих пір, поки не буде розблокована ситуація в Азовському морі.

Читайте також: Ми консолідуємо світ, щоб розблокувати український Азов - Гройсман

Як раніше повідомляв Укрінформ з посиланням на міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, у зв'язку з блокуванням Російською Федерацією руху суден через Керченську протоку українські порти Бердянськ та Маріуполь перейдуть на 4-денний робочий тиждень та скоротять штат працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-