Переддень голосування: дипломат розповів про

Переддень голосування: дипломат розповів про "кримську" резолюцію ООН

Ексклюзив
Укрінформ
Оновлена резолюція ООН "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна", голосування якої відбудеться у вівторок, спрямована на запобігання безкарності за злочини, вчинені на окупованому півострові.

На цьому наголосив у коментарі Укрінформу заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

"Оновлена резолюція, з-поміж багатьох завдань, має на меті боротьбу з безкарністю. Потрібно забезпечити, щоби колаборанти й громадяни РФ, які вчинили або продовжують скоювати злочини на тимчасово окупованій території півострова, були притягнуті до відповідальності", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства.

Він підкреслив, що Україна має намір розслідувати всі скоєні злочини та застосовувати "рестриктивні" заходи проти винних у порушенні прав людини. "Ми також працюватимемо з нашими партнерами для посилення санкційного режиму та розширення кола осіб, які під нього підпадають. Кожен, хто вчинив злочин, має чітко усвідомлювати, що його дії не залишаться безкарними", - зауважив заступник міністра закордонних справ України.

Читайте також: МЗС України нагадало Кремлю про неминучість покарання за агресію

Він підкреслив, що Російська Федерація не виконала жодного положення торішньої резолюції з прав людини у Криму 71/205, і на це Україна звертатиме увагу ООН. "Зокрема, Росія досі не надала доступу для міжнародних спостерігачів на тимчасово окуповану територію Криму", - зазначив Кислиця.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Генеральна Асамблея ООН проведе пленарне засідання для розгляду звіту Третього комітету. Під час цього засідання відбудеться голосування щодо українського проекту резолюції про ситуацію з правами людини в тимчасово окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-