ЄС закликає Росію негайно зняти із Семени всі обвинувачення

ЄС закликає Росію негайно зняти із Семени всі обвинувачення

Заява
Укрінформ
Вирок кримському журналісту Миколі Семені є порушенням свободи думки та свободи медіа в анексованому Росією Криму.

На цьому наголошується в заяві Представництва ЄС в Україні.

“Вирок передбачає заборону журналістської діяльності. Це безсумнівно є порушенням свободи думки та свободи медіа. Це ще один приклад погіршення ситуації з правами людини на Кримському півострові після його незаконної анексії Росією”, - зазначається в документі.

У Представництва ЄС нагадали, що Семену засудили за його журналістську діяльність за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії - “публічні заклики до дій, що порушують територіальну цілісність Росії”.

“Російська влада використовує цю статтю проти тих, хто не визнає незаконну анексію Кримського півострову”, - йдеться в заяві.

Дипломати ЄС підкреслюють, що Європейський Союз також не визнає незаконну анексію Криму та продовжує її засуджувати як порушення міжнародного права. Європейський Союз й надалі підтримує територіальну цілісність та суверенітет України.

Читайте також: "Вирок" Семені є доказом репресій з боку агресора - МЗС

Європейський Союз закликає “негайно зняти з Семени всі обвинувачення, а також негайно звільнити всіх, кого ув’язнили з порушенням норм міжнародного права”.

Як повідомлялося, підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя засудив кримського журналіста Миколу Семену до двох з половиною років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Семену звинувачують в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У квітні 2016 року ФСБ РФ провела обшук в його будинку, а в травні того ж року йому висунули офіційне звинувачення. В даний час журналіст перебуває під підпискою про невиїзд.

Микола Семена заявляє, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне волевиявлення».

Правозахисні та журналістські організації вважають переслідування Миколи Семени політично мотивованим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-