Держдеп нагадав Росії про санкції у річницю кримського

Держдеп нагадав Росії про санкції у річницю кримського "референдуму"

Укрінформ
США не визнають російського "референдуму" в Криму 16 березня 2014 року, а також спроби Кремля анексувати півострів, засуджують триваючі порушення міжнародного права й обіцяють продовжувати санкції проти РФ, поки Крим не повернеться Україні.

Таку заяву поширив у четвер в.о. речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Росія (три роки тому – ред.) влаштувала незаконний "референдум", на якому жителі Криму були змушені голосувати в умовах окупації їхньої землі озброєними іноземними військами. Ми знову підтверджуємо свою прихильність суверенітету й територіальній цілісності України", - наголосив офіційний представник Держдепартаменту США.

У заяві підкреслюється, що за останні три роки російська окупаційна "влада" в Криму проводить кампанію з придушення інакомислення. Спостерігачі з дотримання прав людини задокументували насильницькі зникнення, позасудові страти, тортури й каральні психіатричні госпіталізації на півострові.

"Кримські татари, етнічні українці, проукраїнські активісти й незалежні журналісти піддавалися політично мотивованими переслідуванням і продовжують стикатися з репресіями. Російська окупаційна "влада" змусила замовкнути й примусово припинила роботу неурядових організацій і незалежних ЗМІ, а також постійно відмовляє міжнародним спостерігачам у доступі на півострів. Ми закликаємо Росію припинити її спроби придушити свободу слова, мирних зібрань, об'єднань і релігій", - наголошується в документі.

Крим є частиною України, підкреслили в Держдепі. "Сполучені Штати вкотре засуджують російську окупацію Криму і закликають до її негайного припинення. Наші санкції, пов'язані з Кримом, залишатимуться чинними, поки Росія не поверне контроль над півостровом Україні", - зауважується в заяві зовнішньополітичного відомства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-