Євросоюз в ОБСЄ: У цей критичний момент прискоримо військову допомогу Україні

Євросоюз в ОБСЄ: У цей критичний момент прискоримо військову допомогу Україні

Укрінформ
Європейський союз та його держави-члени прискорять та інтенсифікують надання всієї необхідної військової допомоги Україні у нинішній критичний момент.

Про це йдеться у заяві Європейського Союзу, виголошеній на засіданні Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, передає кореспондент Укрінформу.

"ЄС сповнений рішучості продовжувати надавати Україні та її народу всю необхідну політичну, фінансову, економічну, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку стільки часу, скільки це буде потрібно, і настільки інтенсивно, наскільки це буде потрібно. У цей критичний момент ЄС та держави-члени прискорять та інтенсифікують надання всієї необхідної військової допомоги", - йдеться у заяві.

У Євросоюзі наголосили на "непохитній підтримці законної та відважної самооборони України проти жорстокого агресора, Росії, а також незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Також було підкреслено, що "шлях до всеосяжного, справедливого і стійкого миру полягає в тому, щоб агресор, Росія, негайно, повністю і беззастережно вивела всі свої війська і військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів і поважала суверенітет і територіальну цілісність України".

Читайте також: Україна закликала до припинення взаємодії з Росією в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, раніше високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що у рішеннях щодо надання Україні термінової військової допомоги, зокрема засобів ППО, Євросоюз не може покладатися лише на Сполучені Штати, а має взяти на себе відповідальність та поставити ці системи в Україну із власних арсеналів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-