Україна закликала до припинення взаємодії з Росією в ОБСЄ

Україна закликала до припинення взаємодії з Росією в ОБСЄ

Укрінформ
Україна закликає припинити будь-яку значиму взаємодію з Росією, яка здійснює терористичні атаки у намаганнях зруйнувати українські тепло- та гідроелектростанції й дамби.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця очільника української місії при ОБСЄ Вікторія Кувшинникова під час засідання Постійної ради цієї організації у четвер у Відні.

«Знову і знову ми бачимо, що Росія не поважає ні свої політичні зобов'язання перед ОБСЄ, ні принципи і норми міжнародного права. Російський режим вкотре продемонстрував, що його не можна вважати надійним партнером, у тому числі в рамках ОБСЄ. Більше того, ці щоденні атаки знову і знову свідчать про те, що не може бути жодної змістовної взаємодії з Москвою в ОБСЄ, поки Кремль не припинить цю війну», - зазначила Кувшинникова.

Українська дипломатка поінформувала, що цієї ночі Росія запустила 82 ракети та безпілотники по Україні. «Головною мішенню залишаються об'єкти критичної інфраструктури. Були пошкоджені тепло- та гідроелектростанції. Аварійні відключення відбулися в кількох регіонах України», - повідомила вона.

Кувшинникова нагадала, що за останні два тижні Росія атакувала три українські ГЕС та дамби - Дніпровську, Канівську та Дністровську.

«Таким чином Росія хоче повторити руйнування Каховської ГЕС з величезними екологічними та економічними наслідками для всього регіону. Під загрозою опиняються сотні тисяч людей. Це вже терористична атака», - заявила заступниця очільника української місії при ОБСЄ.

Упродовж цих двох тижнів Росія також завдавала удари по інфраструктурі підземного зберігання газу на заході України, що є «прямою загрозою енергетичній безпеці Європи».

«Крім того, Росія є єдиною терористичною державою у світі, яка не лише захопила і мілітаризувала атомну електростанцію, а й використовує її як платформу для пропаганди. Росія щодня нагадує, що її агресія створює безпрецедентні загрози для ядерної безпеки в Європі та світі. Окупація ЗАЕС має бути припинена», - наголосила Кувшинникова.

Читайте також: Втрата Трипільської ТЕС: серйозно, але не катастрофічно

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 11 квітня Росія здійснила вже третій масований ракетний удар по енергосистемі України за останні три тижні. У результаті Трипільську ТЕС, яка розташована під Києвом, повністю зруйновано, компанія втратила 100% генерації.

На цьому тлі Європарламент на пленарному засіданні у Брюсселі відмовився затверджувати бюджет Європейської ради, доки та не підтримає Україну додатковими системами ППО Patriot, гостру потребу в яких український Президент Володимир Зеленський та міністр закордонних справ озвучували упродовж минулого тижня.

Фото: crisisgroup.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-