У відповідь на ядерні загрози Росії мають бути колективні дії - Данілов

У відповідь на ядерні загрози Росії мають бути колективні дії - Данілов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що як тільки для Володимира Путіна починає погіршуватися ситуація, тим голосніше лунають у РФ заяви про готовність до застосування ядерної зброї.

Таку думку він висловив у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Є характерна прикмета: як тільки для Путіна починає погіршуватися ситуація на фронті, у світі, на Росії, тим голосніше та інтенсивніше починають лунати розмови про готовність до застосування ядерної зброї. Сила як останній аргумент тупих – фірмовий стиль путінського спілкування», - заявив Данілов.

За його словами, для цього Кремль використовує найрізноманітніші майданчики та спікерів - як іноземних, так і власних, як відкритих союзників, так і латентних сателітів у медіа, політиці та бізнесі. 

«В максимальну фазу активності виходять дезінформаційні кампанії про «неминучість поразки України», про «слабкість і некомпетентність української влади», про «невідворотність територіальних втрат» і, як підсумок, – «необхідність проведення мирних переговорів на російських умовах», - зазначив секретар РНБО.

Він зауважив, що Кремль досі вважає «пропаганду страху» найефективнішим інструментом вплив у реалізації агресивних зовнішньополітичних стратегій. За словами Данілова, це прийом, який дотепер давав змогу Заходу впливати на систему прийняття рішень щодо підтримки України.

Читайте також: Данілов: Війна прийде на територію Росії і досить далеко

«Але ці «дози» страху слабшають залежно від того, як світ усвідомлює, з ким він дійсно має справу. Бо тому, хто народився на російських задвірках, не дано розмовляти мовою аргументів і логіки, воно розуміє виключно метод зуботичини. Що неможливо допустити створення прецеденту ядерного шантажу, прикриваючись яким відчиняються двері до абсолютно необмежених територіальних загарбань. Тому на ядерні загрози Росії мають бути колективні дії з підготовки до покарання і локалізації потенційного агресора. І тому маємо обережний оптимізм, що цей процес із запізненням, але розпочався», - підкреслив Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, Путін у телеінтерв'ю заявив, що в разі потреби Росія технічно готова до ядерної війни. За його словами, ядерні сили РФ постійно перебувають у стані бойової готовності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-