Бельгія готова спрямувати частину прибутку від активів РФ на оборонні потреби України - Шмигаль

Бельгія готова спрямувати частину прибутку від активів РФ на оборонні потреби України - Шмигаль

Укрінформ
Бельгія готова спрямувати частину від 1,7 млрд євро прибутку від заморожених російських активів на оборонні потреби України.

По це під час пресконференції сказав Премʼєр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

"Бельгія задекларувала в бюджет, це вже їх дохід, 1,7 млрд євро. Ці 1,7 млрд розділені частково на підримку українських біженців у ЄС, частково Більгія готова про фінансувати українські потреби, зокрема і в обороні", - сказав Шмигаль.

За його словами, про це йшлося на переговорах із Премʼєр-міністром Бельгії під час його візиту в Україну. Це питання обговорюватиметься і під час візиту української делегації в Бельгію.

Глава українського уряду також зазначив, що Бельгія готова спільно з партнерами розглядати можливість конфіскації російських активів і передачі їх Україні.

"Ці механізми ми протягом цього року будемо опрацьовувати. Почнемо цю роботу з весняних зустрічей на базі МВФ та Світового банк у Вашингтоні і далі будемо продовжувати на всіх майданчиках включно з нашою конференцією з відновлення в Берліні. Я вважаю, що це має бути ключова тема", - заявив Шмигаль.

Читайте також: Україна веде діалог про використання $300 мільярдів російських активів - Шмигаль

Як повідомлялося, раніше Шмигаль заявляв, що конфіскація російських активів має стати надійним джерелом підтримки України і фінансування її відновлення.

Європейський Союз, країни G7 та Австралія заморозили близько 282 млрд дол. у вигляді цінних паперів та готівки. Усі сторони погоджуються, що ці кошти мають залишатися недоступними для Росії, якщо вона не погодиться допомогти у відновленні України, але розходяться в думках щодо законності повного арешту цих активів.

Фото: omr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-