Волкер пояснив, яку загрозу несе Європі війна Росії проти України

Волкер пояснив, яку загрозу несе Європі війна Росії проти України

Укрінформ
Російська агресивна війна проти України становить небезпеку для всієї Європи, оскільки свідчить про перетворення РФ на імперіалістичну, авторитарну та геноцидну державу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час конференції у Європарламенті заявив колишній посол Сполучених Штатів при НАТО, експредставник США по Україні Курт Волкер. Він підкреслив, що висловлює особисту точку зору, а не позицію уряду США,

«Путінська агресія проти України – це не лише про Україну. Це загроза для всієї Європи, тому що Путін прийшов до ідеології імперіалістичної, авторитарної та геноцидної держави. Він заперечує право України на існування, і проголошує право Росії керувати життям інших народів», - сказав американський дипломат.

За його словами, якщо погодитися із твердженням Москви, ніби Крим «завжди» був російським , то це дасть РФ привід для спроби поновити контроль над іншими країнами, - наприклад, державами Балтії або Фінляндією. І вся путінська ідеологія спрямована саме на ствердження права Москви на такі дії.

Читайте також: НАТО має чітко окреслити в Європі «червоні лінії» для Путіна – Волкер

«Сьогодні (під час конференції – ред.) я чув дуже чітку та надихаючу розмову про те, що Україна має стати членом Європейського Союзу. Це дуже важливо для України - стати частиною європейської родини, європейською демократією у серці Європи. Але це не може відбутися без наявності безпеки. Для того, щоб Україна прийшла в ЄС, вона потребує безпеки та захищених кордонів», - переконаний Волкер.

Він зауважив, що не варто закривати очі на недоліки всіх розмов про гарантії безпеки для України, які насправді формулюються як «запевнення» Такі запевнення є не більш переконливими за ті, що містилися в Будапештському меморандумі, коли Україна погодилася стати без’ядерною державою.

Читайте також: Швидкий вступ України до НАТО зробить безцільним продовження війни для Путіна - Волкер

«Треба спитати себе – якщо «запевнення» не означають «гарантію», якщо ми говоримо про незобов’язальний інструмент замість зобов’язального договору, - якщо ми говоримо про щось іще, окрім членства в НАТО, - це тому, що ми насправді не маємо на увазі ніякої безпеки. Тож ми маємо розглядати НАТО як єдину реальну відповідь на потреби безпеки України, також важливу для входження її до Євросоюзу, - ці два питання йдуть поряд одне з одним», - підкреслив експосол Сполучених Штатів при НАТО.

Як повідомлялося, у вівторок в Брюсселі, за ініціативи Європейського парламенту та низки міжнародних дослідницьких організацій відбулася міжнародна конференція «Європейська інтеграція України». В ній узяли участь українські та європейські політики, представники громадськості, а також провідні експерти світового рівня у питаннях міжнародної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-