ЄС і США хочуть позбавити Росію спроможності продовжувати війну проти України

ЄС і США хочуть позбавити Росію спроможності продовжувати війну проти України

Оновлено
Укрінформ
Сполучені Штати та Європейський Союз мають намір поєднувати зусилля, та залучати міжнародних партнерів, щоб підірвати економічну здатність Росії підтримувати та розвивати власний військово-промисловий комплекс, та продовжувати агресивну війну проти України.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у підсумковій заяві саміту ЄС-США, який відбувся сьогодні у Вашингтоні. Повний текст документа оприлюднений на сайті Європейської ради.

«Ми поглиблюємо нашу спільну роботу для підриву здатності Росії вести свою агресивну війну, підтримувати та розвивати свою оборонну промислову базу та спроможності. Ті, хто допомагають Росії отримувати предмети або обладнання для її оборонної промисловості, є таким, хто підтримує дії з підриву територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України», - наголошується у спільній заяві. 

Читайте також: У «Коаліції Зла» шансів немає: Байден сказав, що США готові йти до кінця

Як наголошується у документі, це стосується компаній, які поставляють Росії певні критично важливі сировинні матеріали та товарів високого пріоритету, а також фінансових інституцій та установ, які сприяють таким оборудкам. Сторони заявили про готовність притягнути до відповідальності відповідних акторів з третіх країн, які матеріально підтримують російську війну.

Читайте також: Німеччина досі торгує російським газом - Bloomberg

Зокрема, ЄС і США будуть продовжувати активно та спільно забезпечувати виконання вжитих ними санкцій та заходів експортного контролю, щоб перервати шляхи такого обходження санкцій та підтримки Росії.

«Наше спільне виконання введеного (країнами, - ред.) G7+ обмеження граничної ціни на нафту та продукти нафтопереробки походженням з Росії, що транспортуються морським шляхом, підтримує стабільність енергетичного ринку, і водночас зменшує російську здатність фінансувати свою злочинну війну. Ми маємо намір діяти, разом із нашими відповідними правовими інституціями, у випадках, де ми матимемо докази, що вказуватимуть на порушення або на оманливі практики, що стосуються політики з обмеження граничної ціни на нафту», - йдеться у спільній резолюції саміту.

Читайте також: Індія відмовилася платити за російську нафту в юанях

Як вже повідомлялося, сьогодні у Вашингтоні відбулася зустріч на вищому рівні між США та Європейським Союзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-