Війна в Україні спрямована на знищення українців як нації - Санду

Війна в Україні спрямована на знищення українців як нації - Санду

Укрінформ
Президентка Молдови Майя Санду на 27-й конференції «Форуму 2000» у Чехії заявила, що у разі успіху Росії у війні проти України Молдови б не існувало.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Війна (Росії – ред.) в Україні спрямована на знищення цієї країни та українців як нації. Якщо б Росія досягла успіху, Молдова, ймовірно, припинила б існувати як вільна держава», – сказала президентка.

Санду зазначила, що сьогодні РФ прагне контролювати країни колишнього СРСР подібно до її контролю країн Центральної та Східної Європи у минулому. На думку лідерки Молдови, помилково вважати, що країни регіону можуть залишатися осторонь від російсько-української війни.

«Війна, спрямована на підпорядкування України, усуває будь-які сумніви: якщо ми зазнаємо невдачі, нас знову втягнуть у сферу впливу Росії», – підкреслила Санду.

Читайте також: Румунія виступає за те, щоб переговори з Україною та Молдовою про вступ до ЄС розпочалися цьогоріч

Конференція «Форум 2000» щороку проводиться в Празі. Цілями діяльності Форуму є підтримка цінностей демократії та поваги до прав людини, сприяння розвитку громадянського суспільства й заохочення релігійної, культурної та етнічної толерантності.

Як повідомлялося, у Молдові допускають вступ до Євросоюзу без Придністров’я, продовжуючи пошук шляху вирішення цього конфлікту вже після вступу країни до блоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-