Румунія виступає за те, щоб переговори з Україною та Молдовою про вступ до ЄС розпочалися цьогоріч

Румунія виступає за те, щоб переговори з Україною та Молдовою про вступ до ЄС розпочалися цьогоріч

Укрінформ
Румунія виступатиме за те, щоб переговори з Україною та Молдовою про вступ до Європейського Союзу розпочалися до кінця нинішнього року.

Про це заявив Президент Румунії Клаус Йоханніс на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Бухаресті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні я підтвердив політичну та практичну підтримку Румунією початку переговорів про вступ до Європейського Союзу України та Республіки Молдова до кінця 2023 року. Я особисто виступатиму за це рішення в Європейській раді в грудні”, – сказав Йоханніс.

Він наголосив, що це рішення підтвердить прогрес, досягнутий Україною та Молдовою попри дуже складні умови, та буде стратегічним для Євросоюзу.

Президент Румунії таких наголосив на важливості впровадження всеохопних реформ в Україні для вступу до ЄС та забезпечення стійкості держави і суспільства.

Читайте також: Румунія підтримує Україну у транзиті зерна та у переговорах про членство в ЄС - глава МЗС

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 10 жовтня перебуває з офіційним візитом у Румунії.

У червні 2022 року лідери 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення про надання Україні та Молдові статусу країн-кандидатів на членство в Європейському Союзі. Грузія не отримала такого статусу, хоча для всіх трьох країн ЄС підтвердив європейську перспективу.

Прогрес трьох країн на шляху реформ та європейської інтеграції буде відображений у щорічній доповіді Єврокомісії щодо розширення ЄС, яка буде оприлюднена у жовтні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-