Бельгія підтвердила постачання F-16 в Україну до кінця року

Бельгія підтвердила постачання F-16 в Україну до кінця року

Укрінформ
Бельгійський федеральний уряд підтвердив можливість постачання перших винищувачів F-16 в Україну вже цього року та збільшення допомоги з ППО.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на RTBF, про це оголосила міністерка оборони Людівін Дедонди.

"У координації з нашими союзниками і партнерами по коаліції F-16 наша країна зробить все можливе, щоб прискорити постачання, якщо це можливо, до кінця цього року", - сказала Дедонди.

Бельгійське оборонне відомство також постачатиме ракети для систем протиповітряної оборони з власних запасів і виділить 200 мільйонів євро для участі в німецькій ініціативі з постачання систем ППО.

"Ми залишатимемося мобілізованими протягом наступних тижнів на підтримку України. Наше послання залишається незмінним: у день, коли Росія припинить своє вторгнення і звільнить незаконно окуповані території, конфлікт закінчиться. Ми продовжуватимемо повторювати наші вимоги щодо припинення бойових дій та повернення до політичного і дипломатичного діалогу", - додала міністерка.

Читайте також: Норвегія передає F-16 Україні, щоб ЗСУ могли бити глибше в тил противника - глава МЗС

Бельгія приєдналася до коаліції F-16 минулого року. Спочатку її участь обмежувалася навчанням і технічною та логістичною підтримкою, але пізніше уряд таки вирішив поставити літаки, які мають бути виведені з експлуатації та замінені на F-35.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Бельгія заявила, що допоможе Україні у тренуванні військових льотчиків для F-16 та в обслуговуванні цих літаків, а також буде готовою постачати Україні ці винищувачі з 2025 року.

Фото: Ekathimerini 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-