Пентагон відправляє в Україну фахівців для моніторингу використання допомоги США

Пентагон відправляє в Україну фахівців для моніторингу використання допомоги США

Укрінформ
Пентагон відправляє в Україну персонал для моніторингу використання військової допомоги з боку США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Зазначається, що це зумовлено закликами частини республіканців у Конгресі до посилення контролю за використанням американських грошей.

Генеральний інспектор Пентагону заявив, що високопоставлений представник США розпочав роботу в Україні наприкінці серпня, а до кінця вересня очікується прибуття додаткового персоналу. Ця група фахівців, що базуватиметься в посольстві США в Києві, здійснюватиме моніторинг американської допомоги.

Читайте також: Умєров та глава Пентагону провели першу телефонну розмову

Адміністрація президента США нещодавно звернулася до Конгресу з проханням про виділення Україні додатково 24 млрд доларів, у тому числі 13 млрд на безпекову допомогу.

Окремі скептично налаштовані республіканці ставлять під сумнів доцільність витрачання мільярдів доларів на підтримку Україні й закликають до посилення нагляду.

У звіті генерального інспектора, отриманому CNN, зазначається, що здатність контролювати мільярди доларів допомоги, які надходили в Україну, зіткнулася з проблемами через обмежену присутність США у країні. Упродовж перших шести місяців війни Офіс оборонного співробітництва в Києві «не зміг провести необхідний моніторинг [використання]» військової техніки, наданої Україні.

Читайте також: Пентагон вважає ефективним контрнаступ ЗСУ

У звіті, датованому жовтнем 2022 року, вказано, що необхідно було відстежувати величезну кількість зброї, боєприпасів і техніки в перші місяці війни.

Нагадаємо: від початку роботи адміністрації Байдена американська допомога Україні сягнула понад 43,7 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-