Пентагон вважає ефективним контрнаступ ЗСУ

Пентагон вважає ефективним контрнаступ ЗСУ

Укрінформ
Оборонне відомство США вважає надзвичайно ефективними дії українських сил на полі бою та позитивно оцінює результати застосування ЗСУ західних озброєнь.

З такою заявою виступила в четвер під час брифінгу в Пентагоні заступниця речника Міноборони США Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Українці є надзвичайно ефективними на полі бою. Ми бачимо, як уже досягнуто певного прогресу в їхньому контрнаступі»,- зауважила представниця оборонного відомства США.

Читайте також: Начальник Генштабу ЗС Польщі дав пораду критикам українського контрнаступу

У цьому зв’язку вона відзначила, зокрема, відповідальний підхід ЗСУ в використанні ними касетних боєприпасів, наданих США.

«З точки зору спостереження за тим, як вони (українські військові – ред.) використовують касетні боєприпаси та в яких місцях, ми вважаємо, що вони застосовують їх ефективно та відповідально», - підкреслила Сінгх.

Читайте також: Армія РФ з позиції другої за потужністю у світі нині є другою в Україні – Столтенберг

Представниця Пентагону також зауважила, що українські захисники вміло користуються можливостями далекобійних ракет Storm Shadow та їхніх аналогів, наданих західними союзниками. Водночас, вона відмовилася коментувати перспективи надання Україні американських ракет ATACMS.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Пентагон оголосив про виділення додаткового пакета оборонної допомоги ЗСУ на $600 мільйонів у рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Фото: flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-