Палата представників США готується до голосування за пакет з допомогою Україні

Палата представників США готується до голосування за пакет з допомогою Україні

Укрінформ
Палата представників американського Конгресу в суботу розпочала засідання, під час якого має завершити розгляд та проголосувати пакет законопроєктів із іноземною допомогою, в тому числі, з понад $60 млрд підтримкою Україні.

Очікується, що після ухвалення в нижній палаті законодавча ініціатива буде негайно передана до Сенату, передає власний кореспондент Укрінформу.

Розгляд у Палаті представників відбувається після кількох місяців політичної боротьби та спроб республіканців заблокувати законодавчу ініціативу, ухвалену в лютому Сенатом. При цьому, варіант законодавства в нижній палаті несуттєво відрізняється від сенатської версії, однак для того, щоби забезпечити максимальну свободу для обговорень та голосування по кожному з пунктів, він був розділений на чотири окремих законопроєкти. Вони стосуються допомоги Україні, Ізраїлю, Індо-Тихоокеанському регіону, а також інших потреб в межах національної безпеки США.

Очікується, що чотири документи голосуватимуться кожний окремо, після чого будуть об’єднані в один пакет та передані на розгляд верхньої палати.

Тим не менше, процес розгляду в Палаті представників супроводжується ризиками з боку ультраправих законодавців, які продовжують погрожувати застосуванням процедури відставки спікера.

Процес розгляду в Палаті представників у суботу почався о 9-й ранку за місцевим часом. Очікується, що основні голосування почнуться о 13-й (близько 20-ї за Києвом).

Тим часом, лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що верхня палата також залишиться працювати вихідними, щоби якомога скоріше ухвалити версію законопроєктів, підтриманих Палатою представників.

Читайте також: Військова допомога від союзників по НАТО для України вже в дорозі - Столтенберг

Як повідомлялося, президент США Джо Байден висловив позитивну оцінку ініціативі спікера Палати представників провести розгляд та голосування пакета з чотирьох окремих законопроєктів. Він також закликав Конгрес якомога скоріше провести процедуру розгляду та надіслати документ на підпис до Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-