У Брюсселі поліція зупинила мітинг, на якому мав виступати Орбан

У Брюсселі поліція зупинила мітинг, на якому мав виступати Орбан

Укрінформ
Поліція у Брюсселі зупинила захід правоконсерваторів, у якому мали брати участь прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та британський радикальний політик Найджел Фарадж.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"Сьогодні поліція у Брюсселі вжила заходів, щоб припинити зібрання прихильників правої еліти Європи", - йдеться у повідомленні.

На заході під назвою "Національна конференція консерватизму" протягом наступних двох днів мав виступити угорський лідер Віктор Орбан і британський політик Найджел Фарадж.

"Влада вирішила закрити захід через можливість порушень громадського порядку", - сказав офіцер поліції одному з організаторів заходу.

На конференції мали виступати також колишня очільниця МВС Великої Британії Суелла Браверман та ультраправий французький політик Ерік Земмур. Захід організував аналітичний центр правого ухилу Edmund Burke Foundation.

За дві години після початку заходу в конференц-центр, де відбувалася подія, прибула поліція та повідомила організаторам про необхідність зупинити захід "через ризики громадського неспокою". Це сталося невдовзі перед виступом Фараджа, який планували у програмі на 11-у ранку.

Читайте також: У Будапешті десятки тисяч людей вийшли на протест проти уряду Орбана

Організаторам пояснили, що є ризик того, що ззовні будівлі у другій половині дня зберуться протестувальники і ситуація може вийти з-під контролю.

Деякі співорганізатори заходу у коментарі Politico заявили, що вважають названу причину закриття заходу надуманою, і це схоже на "свавільне припинення заходу з політичних мотивів".

Як повідомляв Укрінформ, екслідер Партії незалежності Великої Британії (UKIP) Найджел Фарадж, який агітував за Brexit, є фігурантом розслідування можливих зв'язків передвиборчої кампанії президента США Дональда Трампа з РФ.

Фото ілюстративне: Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-