Розмінування та воєнні злочини Росії: делегація України провела переговори у МВС Німеччини

Розмінування та воєнні злочини Росії: делегація України провела переговори у МВС Німеччини

Фото
Укрінформ
Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко та голова Національної поліції України Іван Вигівський провели переговори з держсекретарем МВС Німеччини Берндом Крьоссерем.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Сторони обговорили питання двосторонньої співпраці, міграційної політики, гуманітарного розмінування тощо.

Павліченко розповіла про те, як просувається робота з розмінування територій, що очищено вже 5% земель, але 25% все ще залишаються забрудненими вибухонебезпечними речовинами. За її словами, на 40% збільшується кількість піротехнічних підрозділів.

Окремо учасники переговорів зосередилися на питаннях міграції та захисту українських громадян, які знайшли тимчасовий прихисток у Німеччині, що прийняла з початку повномасштабної війни найбільше українців - близько 1,2 млн.

Вигівський своєю чергою розповів про розслідування правоохоронцями воєнних злочинів, скоєних російськими окупантами. Поліцією зафіксовано вже понад 117 тисяч таких злочинів.

Крьоссер пообіцяв продовження допомоги Україні та підрозділам МВС, у тому числі в роботі з розмінування. Було домовлено посилювати співпрацю в питаннях міграційної політики.

Українські посадовці подякували німецьким колегам за допомогу, яку ФРН надає Україні.

Читайте також: Гуманітарне розмінування: Україна планує поглибити співпрацю із виробниками з Данії

Як повідомлялося, заступниця міністра МВС і голова Нацполіції беруть участь у 27-му Європейському поліцейському конгресі, який проходить у Берліні 16-17 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-