Торік зафіксували понад 5 тисяч кібератак проти мереж збройних сил Польщі

Торік зафіксували понад 5 тисяч кібератак проти мереж збройних сил Польщі

Укрінформ
Торік у Польщі зафіксовано понад 5 тис. кібератак проти мереж збройних сил країни.

Про це під час конгресу INSECON у Познані щодо загроз у кіберпросторі повідомили віцепрем’єр, міністр цифровізації Польщі Кшиштоф Гавковський і заступник міністра національної оборони Цезарій Томчик, передає Укрінформ із посиланням на Bankier.pl.

“У 2022 році ми мали у Польщі 30 тис. інцидентів щодо кібербезпеки. У 2023 році було вже 80 тис. таких випадків. Це збільшення на понад 100%, а перший квартал 2024 року вказує на збільшення кібератак, на які ми маємо дати відсіч”, - зазначив Гавковський.

Він додав, що це особливо важливо у контексті критичної інфраструктури. За його словами, значну роль у кіберзахисті Польщі відіграє польська армія, де дуже розвинутий цей компонент.

Читайте також: Росія - перша в світовому рейтингу кіберзлочинності

Своєю чергою заступник міністра національної оборони Цезарій Томчик підкреслив, що торік у Польщі зафіксовано понад 5 тис. кібератак проти мереж збройних сил країни.

“Ці кібератаки безпосередньо пов’язані з діяльністю Російської Федерації, а також Білорусі”, - додав Томчик.

Як повідомляв Укрінформ, Пекін вважає звинувачення з боку США і Великої Британії на адресу Китаю у злочинній кібердіяльності спробами дискредитації країни та «політичним маневром для безпідставного запровадження санкцій» проти китайських компаній і фізичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-