Розвідка Британії проаналізувала підписані Путіним закони щодо російських військових та їхніх сімей

Розвідка Британії проаналізувала підписані Путіним закони щодо російських військових та їхніх сімей

Укрінформ
Кремль підписав нові закони, спрямовані на підтримку російських військових, які воюють в Україні, щоб заохотити більше новобранців йти на війну і обмежити критику з боку їхніх сімей, проте це може мати довгострокові наслідки економіки країни.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У відомстві нагадали, що 6 квітня президент РФ Путін підписав два закони на підтримку військовослужбовців ЗС Росії, які воюють в Україні, та їхніх сімей. Так, перший закон звільнив військових, які перебувають на війні в Україні, від сплати відсотків за споживчими кредитами та кредитних канікул. Це послідувало за законом від жовтня 2022 року, який звільнив мобілізованих від нарахування пені за прострочення платежів за послуги ЖКГ, кредити та борги за кредитними картками.

Другий закон, підписаний Путіним, вносить зміни до Трудового кодексу Росії і забороняє роботодавцям звільняти вдів російських військовослужбовців протягом одного року з дня смерті чоловіка.

Читайте також: Путін зробить усе, щоб цьогоріч збільшити удари по Україні й зламати нас - Зеленський

«Кремль, ймовірно, ухвалив ці закони в надії заспокоїти російських військовослужбовців, фінансово заохотити більше новобранців до служби в обмін на державні пільги і обмежити критику з боку дружин загиблих військових. Хоча будь-які платіжні канікули можуть коштувати російському федеральному уряду небагато в короткостроковій перспективі, вони, ймовірно, матимуть довгострокові наслідки для російської економічної ситуації та перспектив», - вважають аналітики.

Як повідомляв Укрінформ, у 2024 році влада РФ хоче залучити до свого війська близько 400 тисяч військовослужбовців за контрактом, щоб компенсувати значні втрати у війні проти України.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-