Прем'єр Іспанії закликав збільшити інвестиції в оборону ЄС через агресію Росії

Прем'єр Іспанії закликав збільшити інвестиції в оборону ЄС через агресію Росії

Укрінформ
Голова уряду Іспанії Педро Санчес рішуче заявив про необхідність збільшення інвестицій в оборону на європейському рівні на тлі воєнних дій РФ та для посилення спроможності стримування та розміщення галузі в секторі на рівні, який би відповідав європейській економіці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання El Boletin.

"У нас менше можливостей, ми страждаємо від цифрової вразливості, яка посилюється внаслідок зростання можливостей штучного інтелекту, серйозних недоліків в оборонній промисловості, попри те, що європейська економіка в семеро більша за російську", - зазначив Санчес.

Окрім того, Санчес знову поскаржився на те, що європейську індустрію безпеки та оборони "занадто довго ігнорували", що призвело до дефіциту інвестицій у розмірі 56 мільярдів євро.

Тому, за його словами, ЄС необхідно "мати ті самі карти, що й в

Читайте також: Шольц боїться залишити Німеччину без ракет перед погрозами ядерної війни - Зеленський

інших держав, хоча б для того, щоб нам не довелося їх використовувати".

"Нам потрібно зміцнити наш потенціал стримування, але не для того, щоб нас боялися, не для того, щоб втягнути світ у перегони озброєнь, а для того, щоб нас поважали, щоб ми могли захистити великий проєкт миру, демократії та свободи, яким є Європа", - сказав Педро Санчес.

Читайте також: У Литві закликали НАТО прискорити перехід на воєнну економіку

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес у другу річницю повномасштабного вторгнення РФ запевнив, що його країна підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-