Ми робимо все, щоб якнайшвидше надати Україні боєприпаси - міністр оборони Нідерландів

Ми робимо все, щоб якнайшвидше надати Україні боєприпаси - міністр оборони Нідерландів

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що робиться все можливе, щоб якнайшвидше доставити в Україну боєприпаси.

Про це вона сказала в інтерв’ю кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

“Воює Україна, але це війна за свободу, демократію, верховенство права та проти незаконної агресії. І саме тому ми готові підтримувати Україну, і саме тому ми робимо все можливе, щоб якомога швидше доставити туди боєприпаси, особливо калібру 155 міліметрів. Ми дуже наполегливо працюємо над цим”, - сказала Оллонгрен.

Вона також зазначила, що в Нідерландах дуже добре знають про скрутну ситуацію на фронті, про те, що військовим не вистачає боєприпасів. "Але я думаю, що ми цього досягнемо. Я розумію і важливість протиповітряної оборони, оскільки Росія змогла використати велику кількість ракет, безпілотників, а також авіаційних бомб, від яких Україні доводиться захищати свої міста, своїх громадян і свою критичну інфраструктуру", - наголосила глава Міноборони.

Читайте також: США й союзники подвоять зусилля, аби знайти необхідні ресурси для України - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен вважає дуже цікавою пропозицію генсека НАТО Єнса Столтенберга щодо створення фонду НАТО для України на 100 мільярдів євро.

Оллонгрен зауважила, що потрібно вивчити деталі цієї пропозиції генерального секретаря НАТО.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запропонував створити фонд для фінансування військової допомоги Україні з бюджетом 100 млрд євро на 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-