США й союзники подвоять зусилля, аби знайти необхідні ресурси для України - Блінкен

США й союзники подвоять зусилля, аби знайти необхідні ресурси для України - Блінкен

Укрінформ
США спільно із союзниками й партнерами мають намір подвоїти зусилля для забезпечення України підтримкою у протистоянні збройній агресії РФ, а також посилення її оборонного потенціалу в майбутньому.

Про це заявив під час підсумкової пресконференції у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Виходячи з того, що я почув сьогодні (на зустрічах у Брюсселі – ред.), усі, включно зі Сполученими Штатами, збираються подвоїти зусилля. А також, якщо необхідно, подвоїти пошук ресурсів, яких Україна продовжує потребувати», - сказав глава американської дипломатії.

У цьому зв’язку він вказав, що найважливішим наразі є забезпечення України всім необхідним для захисту від російської агресії. Така підтримка включає насамперед засоби ППО, артилерію та боєприпаси. Крім того, Україна потребує ресурсів на посилення стійкості в середній та довгостроковій перспективах.

Читайте також: Кулеба закликав Блінкена знайти способи якомога швидше надати додаткові системи Patriot

«Ми, звісно, спілкуємося з нашими союзниками по НАТО та партнерами про те, що вони роблять, що ми можемо зробити, що може зробити Альянс, аби забезпечити Україну ресурсами, потрібними як у терміновому порядку для реагування на критичну ситуацію зараз, так і на майбутнє», - зазначив Блінкен.

Держсекретар підтвердив, що більш як 30 країн, у тому числі Сполучені Штати, підписали або перебувають у процесі укладення чи розробки двосторонніх угод щодо взаємодії з Україною.

«Ми також розглядаємо роль, яку НАТО може і має відігравати з часом у підтримці України. І це дискусія, яка триватиме впродовж найближчих тижнів. Тож, я думаю, ви побачите певні речі на саміті, коли ми зберемося разом у липні в Вашингтоні», - сказав Блінкен.

Найкращою противагою зусиллям Путіна, наголосив він, має стати сильна й успішна Україна,. «Ми перебуваємо на шляху до цього, але ми також маємо бути певними, що Україна переживе найближчі місяці та наступний період цієї агресії», - підкреслив держсекретар США.

Читайте також: Україна просувається на багатьох фронтах, щоб відповідати стандартам НАТО - Блінкен

У цьому контексті він вкотре підкреслив нагальність для Конгресу США ухвалити пакет з додатковим фінансуванням потреб національної безпеки Америки, який включає понад $60 млрд для України.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив у четвер, що потужні Збройні сили України є єдиним шляхом для досягнення справедливого та стійкого миру в Україні, і союзники по НАТО мають це забезпечити.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-