Норвегія подвоїть витрати на оборону до 2036 року

Норвегія подвоїть витрати на оборону до 2036 року

Укрінформ
Норвегія планує подвоїти свої витрати на оборону протягом наступних 12 років, оскільки країна прагне адаптуватися до загроз з боку сусідньої Росії.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ. 

Норвегія збільшить витрати на свою армію на 600 мільярдів крон (56 мільярдів доларів) до 2036 року, йдеться в заяві уряду, в якій викладено новий довгостроковий оборонний план, зосереджений на зміцненні військово-морського флоту і протиповітряної оборони.

"Норвегія - країна зі значними морськими інтересами. У поєднанні з нашою безпосередньою близькістю до російських ядерних підводних човнів, підтримка ситуаційної обізнаності на Крайній Півночі і в Північній Атлантиці має першорядне значення", - заявили в уряді.

Згідно з планом, країна-член НАТО придбає щонайменше п'ять нових фрегатів з можливостями протичовнової боротьби, а також щонайменше п'ять нових підводних човнів. Уряд також закупить нові безпілотники дальнього спостереження та супутники, а також посилить наземні системи протиповітряної оборони, а також можливості протиповітряної оборони великої дальності.

Читайте також: Глава МЗС Норвегії не виключає введення військ в Україну в довгостроковій перспективі

За словами міністра оборони Бйорна Арілда Грама, кількість призовників також буде збільшена на 50% до кінця планового періоду.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон наголосив на необхідності збільшити оборонний бюджет країни з огляду на загрози з боку РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-