Рада ООН з прав людини закликає не продавати зброю Ізраїлю

Рада ООН з прав людини закликає не продавати зброю Ізраїлю

Укрінформ
Рада ООН з прав людини закликала до негайного припинення вогню в секторі Газа та припинення продажу або передачі зброї Ізраїлю.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайтРади, відповідну резолюцію було прийнято у п’ятницю вранці.

"Сьогодні вранці Рада з прав людини прийняла п'ять резолюцій, в тому числі текст, в якому вона вимагає від Ізраїлю негайно зняти блокаду сектору Гази та всі інші форми колективного покарання, а також закликає до негайного припинення вогню в Газі", - йдеться у поширеному пресрелізі.

Зокрема, у резолюції "Щодо ситуації з правами людини на окупованій палестинській території, включаючи Східний Єрусалим, і зобов'язання забезпечити підзвітність і правосуддя", яка була прийнято 28 голосами за, 6 проти і 13 утрималися, Рада вимагає від Ізраїлю припинити окупацію палестинської території, окупованої з 1967 року, включаючи Східний Єрусалим.

Читайте також: ЦАХАЛ вибачився за помилковий удар по працівниках організації World Central Kitchen

У документі Рада також закликала всі держави вжити негайних заходів для запобігання продовженню примусового переміщення палестинців всередині сектору Гази або з нього. Крім того, резолюція закликає всі держави "припинити продаж та передачу зброї, боєприпасів та іншого військового обладнання Ізраїлю".

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок внаслідок ізраїльського авіаудару загинули семеро працівників американської благодійної організації World Central Kitchen, які доставляли продовольчу допомогу в Газу, що прибула морем. Серед них - громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один мав подвійне громадянство США та Канади. Організація оголосила про припинення діяльності у регіоні.

На цьому тлі понад 600 юристів підписали лист із закликом до уряду Великої Британії припинити продаж зброї Ізраїлю, попередивши про ризик бути причетним до "серйозних порушень" міжнародного гуманітарного права.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-