ЦАХАЛ вибачився за помилковий удар по працівниках організації World Central Kitchen

ЦАХАЛ вибачився за помилковий удар по працівниках організації World Central Kitchen

Укрінформ
Начальник штабу ЦАХАЛу Герці Халеві вибачився за ізраїльський удар по працівниках організації World Central Kitchen в Газі, заявивши, що причиною стала «помилкова ідентифікація», що зараз розслідується.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Халеві зазначив, що армія вже завершила попереднє розслідування цього удару, і що він був ознайомлений з його результатами.

«Це була помилка, яка послідувала за неправильною ідентифікацією, вночі, під час війни, в дуже складних умовах. Цього не мало статися», - пояснив Халеві, додавши, що не було «наміру завдати шкоди працівникам WCK».

Незалежний орган також розслідуватиме інцидент і представить свої висновки найближчими днями, сказав Халеві, додавши, що ЦАХАЛ негайно впровадить свої висновки та повідомить їх WCK разом з іншими відповідними міжнародними організаціями.

«Цей інцидент був серйозною помилкою. Ізраїль воює з ХАМАСом, а не з населенням Гази. Ми шкодуємо про ненавмисне заподіяння шкоди членам WCK», - заявив Халеві.

Читайте також: США обурені загибеллю гуманітарних працівників у Газі від удару Ізраїлю

Армія оборони Ізраїлю створила новий гуманітарний командний центр після інциденту, «щоб поліпшити координацію розподілу допомоги в Газі», сказав командувач армією, додавши, що буде продовжено заходи для «захисту працівників гуманітарних організацій».

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху назвав інцидент «трагічним» і «ненавмисним». Але також він додав: «таке трапляється на війні», що розлютило засновника WCK Хосе Андреса.

Читайте також: Байден звинуватив Ізраїль у недостатніх зусиллях для захисту цивільних у Газі

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок удару ізраїльських військ напередодні семеро працівників організації World Central Kitchen загинули в секторі Гази. Серед загиблих - громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один з них мав подвійне громадянство США та Канади. Крім того, там працювали представники Палестинських територій.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-