У Молдові стартують військові навчання за участі США та Румунії

У Молдові стартують військові навчання за участі США та Румунії

Укрінформ
На полігонах Національної армії Молдови 1 квітня стартують міжнародні навчання "JCET 2024" (Joint Combined Exchange Training) за участі військових з Румунії та США.

Про це повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

Згідно з планом підготовки Національної армії Молдови, навчання триватимуть до 19 квітня. Тренування відбуватимуться у навчальних центрах та на полігонах молдовської армії. Військові стрибатимуть з парашутом, братимуть участь у польових навчаннях та у навчальних стрільбах у денний та нічний час.

У Міноборони Молдови зазначили, що цього року в навчаннях також візьмуть участь співробітники Служби державного захисту та безпеки країни та загін спеціального призначення Pantera.

«Метою навчань є спільна підготовка та обмін досвідом між молдовськими, румунськими та американськими спецпризначенцями, підвищення рівня оперативної сумісності між контингентами, що беруть участь», — підкреслили у відомстві.

Читайте також: Генерал Годжес вважає, що росіяни не здатні реалізувати переваги на фронті

Також міністерство попередило, що найближчими днями дорогами країни пересуватиметься військова техніка, задіяна у цих навчаннях.

Як повідомляв Укрінформ, торік у грудні у Молдові на полігоні біля села Бульбоака Новоаненського району, що неподалік Придністров’я, пройшли планові навчання 22-го миротворчого батальйону.

Фото: army.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-